top of page
Pálcás hegesztés 1.png

A kézi lézerhegesztés előnyei

maximum-speed_edited_edited.png

Hegesztési sebesség

A nagy teljesítményű 1064nm-es lézerfénynek köszönhetően, a Co2 hegesztési sebességnél jóval gyorsabban, AWI hegesztési eljárásnál lényegesen szebb varratok érhetőek el.

Cső fenekelés.png
kisspng-gas-metal-arc-welding-metal-fabrication-gas-tungst-shielded-metal-arc-welding-5b21

Saját anyagos hegesztés

A lézer 1064 nm infravörös tartományban lévő fényének előnye, hogy minden fém és annak ötvözeteinek a saját anyagos hegesztésére is lehetőséget biztosít. A gépeink beépített huzal adagolóval rendelkeznek, így hozzá adott anyaggal (huzallal) való hegesztés is megoldható. Továbbá kézi pálcás adagolásra is van lehetőség, hasonlóan, mint Awi-s eljárás esetében.

Minden gépünkben helyet kapott a egy csatlakozás, amivel akár hordós kivetelű huzallal is dolgozhatunk.

abszorpciós ráta.png
Daco_4416302_edited_edited.png

Gyorsan elsajátítható a lézeres hegesztési eljárás

A lézer hegesztő fejbe épített lengőhegesztést (wobble) elő idéző motor jóvoltából más eljárásoknál megszokott kézi lengetést a gép elvégzi helyettünk.A fent leírtak vonzatában töredék annyi gyakorlás és tanulás szükséges a professzionális minőségű varratok elérése érdekében.
A mozgás szélessége 0-5mm-ig állítható így nagyobb rések, gyártási pontatlanság áthiadlására is alkalmassá teszik a rendszert.

Továbbá sebességének mozgás tartománya 1-250Hz változtatható, így nagyobb tempó (300cm/perc) esetén is megfelelő varratképet kapunk.

20230209_123152.jpg
20230209_123152.jpg

Európában első gyártóként kezdtünk bele kézi lézerhegesztő gépek fejlesztésébe és gyártásába, ami hivatalos Magyarországon megszerzett CE minősítéssekkel rendelkeznek.
 

Summary report-SAASCO-5M6_221_21-Vector Steel-Kézi lézerhegesztő gép_v2.png
Tüv oklevél.png
Elismerő oklevél.png
bottom of page